Nejmladší členové oddílu ve věku 8-11 let, kteří jsou zařazeni do přípravky, absolvovali ve dnech 02.-09.07.11 soustředění v Bušovicích u Rokycan.


 

 

Zde nabírali především fyzickou kondici a vytrvalost, když každý den byl na pořadu několikakilometrový výběh a posilování. V druhé polovině týdne se malí šermíři zaměřili na techniku nohou a práci se zbraní. O rozptýlení se jim postarali jejich starší kamarádi ze skupiny historického šermu Nobilites, jež jim předvedli souboje z období gotiky, a další ze sdružení Krvavý regiment, kteří je s ukázkami sečných zbraní poučili o jejich vývoji od starých Římanů po první světovou válku. Nemohl samozřejmě chybět renesanční souboj pistolemi a následně kordy. Nejvíce se ale všichni těšili na závěrečný turnaj, v němž mohli ukázat, co se za týden přiučili. Ten po nesmlouvavých bojích nakonec vyhrál Tomáš Kroužecký (10 let).

 

Žačky a kadetky odcestovaly na soustředění pořádané spřáteleným oddílem z Bělé pod Bezdězem v Bajtlích, kadet Petr Bradáč se zúčastnil s moderními pětibojaři z Dukly Praha mezinárodního kempu v maďarském Szombathely.

 

 

 

Video ze soustředění v Bajtlích na http://www.youtube.com/watch?v=1Fvmu987XoU