V úterý 4.prosince jsme pro naše nejmladší šermíře uspořádali 3.ročník Čertovského turnaje. Turnaj byl tradičně rozdělen do dvou kategorií (na předškoláky a mladší žáky) a byl po čertech dobrý!


 

Kategorie předškoláků se zúčastnilo 6 dětí ve věku od čtyř do sedmi let. Z lítých bojů nakonec vyšla vítězně Míša RICHTÁŘOVÁ (2005) před Kryštůfkem KRAUSEM (2006) a Alexou PEŠULOVOU (2007).

 

 

Mladších žáků a žaček se sešlo patnáct a po bojích v pětičlenných skupinách počali řeže v eliminaci. K mání bylo mnoho radosti, ale i slziček... Vítěz může být jen jeden - tentokrát se jím stal Dominik SALÁK (2000), který v napínavém finále porazil Kubu RYBU (2001) nejtěsnějším rozdílem 10:9. Na třetím místě pak skončili Kuba JINDRA (2002) a Luboš HAVRDA (2003).

 

Za bojovnost, nasazení a touhu po vítězství byly nakonec odměněny všechny děti, jež si domů odnesly diplom, čertovský balíček a cenu.

Na tomto místě je třeba také poděkovat jak rodičům a příbuzným, kteří přišli své děti povzbudit, tak mnoha drobným sponzorům, jež přispěli svými dary, a v neposlední řadě obětavým šermířům-dospělákům za přípravu, soudcování a zajištění hladkého průběhu celého turnaje.

 

Fotky z turnaje "zde"