Opět po roce se náš kadet Petr BRADÁČ (1996) nominoval na ME.

V těžké konkurenci 110 kordistů z 32 zemí se vůbec neztratil, ba právě naopak! I přes nevydařený vstup se nakonec, byť neúspěšně, popral o osmifinále.

 


Petr úvod skupin nezvládl. Nejdříve prohrál s Maďarem Siklosim 1:5 a poté jej přetlačil Španěl Valero 4:5.

Ze zbývajících tří zápasů potřeboval náš mladý kadet k postupu vyhrát nejméně dvakrát. To se mu podařilo, když porazil Nora Dossou-Gouina (5:3) a pak zkušeně zakončil soubodem souboj se Švýcarem Daganim (5:4).

Na svého posledního soupeře Sycha z Ukrajiny nestačil (2:5) a tak postupoval do eliminace ze 71.místa.

 

 

Boj o 64 byl pouze pro otrlé. Petr nejdříve válcoval Mironova z Izraele, a to až do stavu 13:8. Pak nastala doba temna, z které byl náš závodník vysvobozen přestávkou. To už byl ale stav 13.13. Po přestávce naštěstí nastoupila opět "válcovna" a šlo se dál výsledkem 15:13.

 

 

Absolutně nejlepší zápas na mistrovství odšermoval Petr s Italem Casarem (do té doby neporažený, jeden z adeptů na medaili). Ten se od samého začátku nestačil divit. Petr si vybudoval náskok až 10:5. S přibývajícím časem mu začaly ubývat síly, Ital postupně vyrovnal nejen dění na planši, ale i stav na 12:12 a poté se dostal poprvé do vedení. Petr srovnal a po soubodu bylo 14:14. Po dalším soubodu přišel od Petra výborný předbod a bylo rozhodnuto... 

 

Boj o osmifinále svedl Petra s Rumunem Dabijou. Petr i přesto, že Dabija figuroval na 8.místě žebříčku, věřil v úspěch, neboť soupeře na posledním ECC v Krakově ve čtvrtfinále porazil. Tentokráte se však role otočily. Rumun poměrně rychle a snadno získal náskok 3:0, přičemž rozdíl si udržoval po celý zápas, ve kterém nakonec vyhrál 15.13.

 

 

Petr skončil na MEK celkově na 32.místě.

V evropském žebříčku se posunul na závěrečné lichotivé 14.místo.

 

Do soutěže družstev vstupovali naši kadeti jako pátí nasazení a ve svém středu s čerstvým medailistou Martinem Rubešem. Všem ambicím a nadějím byl konec, když nezvládli koncovku úvodního duelu se Švédskem. Pak se již jen došermovávalo s Finskem, Polskem a Ukrajinou k celkovému 12.místu, jež bylo pro všechny zklamáním.

 

Kompletní výsledky jednotlivců "zde"

Kompletní výsledky družstev  "zde"

Fotky ve fotogalerii 2012/13 Budapešť-MEK

Nejnovější český žebříček "zde"

Nejnovější evropský žebříček "zde"