V sobotu 27.října se uskutečnil další turnaj Evropského okruhu kadetů v kordu, tentokráte v rakouském Klagenfurtu. Zúčastnilo se jej 155 šermířů reprezentujících 21 států Evropy a USA, mezi nimiž si velice zdatně vedla naše mladá naděje Petr BRADÁČ (1996), který obsadil celkové 18.místo.

 
Základ Petrova úspěchu byl položen v základní skupině, kterou vyhrál bez jediné porážky, čímž byl nasazen do pavouka eliminace z 10.místa.

 

První kolo eliminace postavilo proti našemu reprezentantovi dalšího Čecha - Dvořáka z FC Karlín, který byl smeten v poměru 15:2.

 

Postup mezi nejlepších 32 závodníků se Petrovi na turnajích ECC ještě nikdy nepodařil. Tentokrát mu v cestě stál Seckinger ze Švýcarska. Vítězstvím 15:5 byla bariéra překonána.

 

V dalším kole eliminace nadšení zchladil pozdější finalista Ukrajinec Horetskiy, který v pohodě kontroloval utkání a bez větších problémů poslal Petra do oprav poměrem 10:15.

 

 

V opravách čekal levoruký Maďar Buta Levente. Petrovi se podařilo za stavu 12:12 vypracovat náskok dvou bodů a svoji šanci již nepustil - 15:14.

 

Postup do dalších bojů Petr trestuhodně zahodil. S Italem Belizzarem vedl již 10:5, aby následně obdržel sedm čistých zásahů a posléze byl vyřazen poměrem 13:15.

 

 

"Kompletní výsledky zde"

     Fotky ve Fotogalerii 2012/13 - Klagenfurt 27.10.2012

     "Nejnovější žebříček zde"

     "Nejnovější evropský žebříček zde"