Finálové boje Mistrovství ČR sotva začaly a hned nám nachystaly skvělý zážitek. Naše závodnice Kateřina HAVRDOVÁ (1982) po celoročních velice dobrých výsledcích, kdy na většině turnajů atakovala finálovou osmičku, se konečně dočkala a v nejdůležitějším turnaji sezony dokázala, že na to má!

   Konečné sedmé místo "paní Katky" je v rámci závěrečného závodu MČR nejlepším umístěním kordistky Lokomotivy Plzeň po druhé světové válce, ne-li v celé historii klubu vůbec! Obrovská gratulace Kátě a jejímu trenérovi Janu Miňovi !!


   Právo startovat na závěrečném turnaji MČR si vybojovalo 24 závodnic, mezi nimiž jsme měli hned trojí zastoupení v podobě zmíněné Katky a sester Jílkových.

   Z úvodních skupin se s jedním vítězstvím do vyřazovacích bojů nepropracovala Klára JÍLKOVÁ (1988), jež skončila na výsledném 21.místě.

 

    Lépe se dařilo její sestře juniorce Nikole JÍLKOVÉ (1995), která zakončila skupinu dvěmi vítězstvími. V eliminaci pak nastoupila proti Elišce Nevosadové z SC Praha, jíž podlehla 8:15, což stačilo pouze na konečné 19.místo.

   Káťa vyhrála ve skupině tři duely a před eliminací figurovala na 9.místě, díky čemuž měla v prvním kole vyřazovacích bojů přímý postup. Ušetřené síly se ukázaly být rozhodující v osmifinálovém souboji s Vacinovou z USK Praha. Katka si vypracovala až osmibodový náskok, který v závěru s nesmírným vypětím udržela do výsledného stavu 15:14. Víc už naše borkyně i přes velké odhodlání nedokázala a v boji o medaili podlehla pozdější finalistce Zichové z Dukly Praha 9:15.

 

  

   Senioři se bohužel nenechali inspirovat skvělým příkladem své kolegyně ve zbrani a nepřekročili svůj stín indivuálně ani v soutěži družstev. Do E32 se probojoval pouze Ondra BREJCHA (1981), který v ní podlehl Martinu Rubešovi z Karlových Varů 14:15. Ostatní skončili ještě o jeden stupeň níže.

 

 Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR seniorek  "zde"

  Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR seniorů   "zde"

 Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR družstev seniorů  "zde"

Nejnovější žebříčky seniorů "zde"

Nejnovější žebříčky seniorek "zde"

 

Fotky ve Fotogalerii 2013/14 - Liberec MČR seniorů a seniorek

Další fotky na

"http://serm-plzen.rajce.idnes.cz/Liberec_17.-18.05.14%2C_MCR_2014_v_kordu_senioru_a_seniorek/"