V neděli 25.05.2014 se v Teplicích uskutečníl finálový turnaj kordového Mistrovství ČR minižáků a minižaček.

 

Naše výprava se skládala ze tří chlapců a tří dívek a co do počtu medailí se stala nejúspěšnější!


   V minižácích bral za finálový turnaj bronz Jan HOSTEK (2003), který si tímto umístěním zajistil i celkovou třetí pozici v celém seriálu MČR. Luboš HAVRDA (2003) skončil sedmý, což jej v konečném součtu připravilo o medaili za celý rok a v závěrečném pořadí MČR se umístil na čtvrtém místě. Z našich chlapců je třeba zmínit ještě Pavla PROTIVÍNSKÉHO (2003), jenž 11.příčkou potvrdil své neustálé zlepšování.

 

    Dívkám se poprvé v tomto roce podařilo, že na sebe vzájemně nenarazily již ve čtvrtfinále a tak jsme mohli doufat hned v trojí zastoupení na bedně. A ono to vyšlo! Všechna děvčata svá utkání ve čtvrtfinále zvládla a postoupila! V semifinále pak nestačila Klaudie VAISOVÁ (2003) na Havlínovou z SC Praha, což ji vyneslo bronzovou medaili a za celé Mistrovství ČR medaili bramborovou. V oddílovém semifinále si to rozdal benjamínek Eliška HAVRDOVÁ (2005) s vedoucí minižačkou žebříčku Adélou BRANDNEROVOU (2003) a k překvapení všech, a nejvíce asi Adélky, ji porazil. Na Adélku tak zbyl bronz a celkové druhé místo v seriálu MČR. Eliška šla do finále, kde kvalita soupeřky byla nad její síly. I tak druhé místo ve finálovém turnaji a celkové třetí místo v MČR je pro naši nejmenší naději obrovským úspěchem. Vždyť v této kategorii bude bojovat ještě dva roky!

 

    Po namáhavých soutěžích hned následovalo Mistrovství ČR družstev, kde v této kategorii startují chlapci i děvčata dohromady a do kterého se přihlásilo deset družstev. Náš oddíl sestavil dvě tříčlenná, kdy silnější "áčko" ve složení Jan HOSTEK, Luboš HAVRDA a Adéla BRANDNEROVÁ mělo za cíl vybojovat medaili, slabší "béčko" ve složení Pavel PROTIVÍNSKÝ, Eliška HAVRDOVÁ a Klaudie VAISOVÁ se ctí reprezentovat oddíl. Oba týmy bojovaly, ale "béčko" se o svůj úspěch a uznání doslova rvalo.


    Ve čtvrtfinále "áčko" smetlo SC Praha"B" a "béčko" svým nadšením a touhou po vítězství nedalo šanci Litoměřicím. V semifinále svedly naše týmy bratrovražedný boj, z kterého do finále postoupilo "áčko". I zde se ale ukázala nezměrná bojovnost "béčka", které to ani za stavu 0:12 nezabalilo a nakonec prohrálo pouze 21:27. Áčkaři mohli být zkrátka rádi, že Béčkaři se jich přestali bát až v polovině utkání...

    O třetí místo nastoupilo "béčko" proti favorizované Bělé pod Bezdězem v čele s absolutním mistrem ČR této kategorie Coufalem. Utkání mělo být jednoznačnou záležitostí, ale nebylo. Výsledek 24:27 a spousta slz po závěrečném zásahu mluvily za vše. Chyběl kousek štěstí... Škoda. Tyhle děti si ho za to, co předvedly, zasloužily.

    Finále s SC Praha "A" mělo naopak jednoznačný průběh, kde náskok budoucích vítězů narůstal každým soubojem. Tentokráte naši tahali za viditelně kratší konec provazu. Stříbro je i tak skvělé!

 

    Závěrem je třeba poděkovat všem našim šermířům za příkladnou reprentaci oddílu. Poděkování zaslouží bezesporu i rodiče nejen za povzbuzování, ale i za svoji celoroční podporu svých ratolestí.

 

    Takže ještě jednou díky a příští rok alespoň jako letos!


Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR minižáků "zde"

Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR minižaček "zde"

Kompletní výsledky turnaje družstev MČR minižáků a minižaček "zde"

Nejnovější žebříčky minižáků    "zde"

Nejnovější žebříčky minižaček  "zde"


Fotky ve Fotogalerii 2013/14 - Teplice MČR minižáků a minižaček

Další fotky na

 "http://serm-plzen.rajce.idnes.cz/Teplice_25.05.2014_-_Finale_MCR_2014_minizaci%2C_kord/"

"http://lokoserm.rajce.idnes.cz/MCR_Teplice_2014/#"