Finálový turnaj Mistrovství ČR mladších žáků, jenž se konal v Bělé pod Bezdězem ve dnech 07.-08.06.14, nám přinesl další medailový úspěch. Jakub RYBA (2001) v něm vybojoval bronz a celkově v celém seriálu Mistrovství ČR získal pro náš oddíl další bronzovou medaili.

Obrovská gratulace!


 

Kuba se po zápasech ve skupinách, v nichž nedal soupeřům šanci, usadil na čele a tudíž šel do vyřazovacích bojů z prvního místa. Jeho spanilou jízdu uťal až v napínavém semifinále pozdější vítěz celého turnaje Lučovič z Karlových Varů.


Další naši mladší žáci (Šimon SMRČEK-2001, Lukáš KRAUS-2001, Tomáš KROUŽECKÝ-2001, Albert VANĚČEK-2001), kteří si svými celoročními výsledky vybojovali právo účasti ve finálovém turnaji Mistrovství ČR, na Kubovi výsledky nenavázali a neprobojovali se dále než mezi nejlepších třicetdva závodníků.

 

V soutěži mladších žaček jsme měli zastoupení pouze v minižačce Adélce BRANDNEROVÉ (2003), jež sice bojovala srdnatě, ale na své většinou o dva roky starší soupeřky zatím neměla. I tak je pro tuto nadějnou šermířku samotná finálová účast úspěchem.

 

Do nedělní soutěže družstev mladších žáků nastupovali naši kordisté jako třetí nasazení ve složení Jakub Ryba, Tomáš Kroužecký a Šimon Smrček. Ve čtvrtfinále je čekaly Karlovy Vary s čerstvým mistrem republiky Lučovičem. Vyrovnaný zápas rozhodl právě on a tak byli naši po porážce 42:45 odsunuti k boji o 5.-8. místo. Zde nejdříve v pohodě porazili Teplice 44:38 a po těsném vítězství 45:44 nad Litoměřicemi skončili na solidním pátém místě.


Všem šermířům děkujeme za reprezentaci oddílu.

 

Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR mladších žáků "zde"

Kompletní výsledky závěrečného turnaje MČR mladších žaček "zde"

Kompletní výsledky MČR družstev mladších žáků     "zde"

Nejnovější žebříčky mladších žáků "zde"

Nejnovější žebříčky mladších žaček "zde"

 

Fotky ve Fotogalerii 2013/14 - Bělá pod Bezdězem MČR mlžů a mlžek

Další fotky na

"http://serm-plzen.rajce.idnes.cz/Bela_pod_Bezdezem_07-08.06.2014_-_Finale_MCR_2014_mlzi_a_mlzky%2C_kord/"