Co týden, to finálový turnaj Mistrovství ČR v jednotlivých kategoriích, co týden, to účast ve finálové osmičce! Po juniorech, žácích a mladších žačkách jsme se tentokráte dočkali v minižačkách, kde se v sobotu 11.června 2016 do bojů o medaile probojovala nejmladší ze sester Pešulových.

Gratulujeme!


 

Alexandra PEŠULOVÁ (2007) se ani tentokráte nezalekla až o dva roky starších soupeřek a v základní skupině dosáhla skóre 4:2, což pro ni znamenalo 6.místo a přímý postup v první eliminaci. V následném zápase s libereckou Pavlovou kontrolovala průběh boje a vítězstvím 12:10 vyzvala Šafránkovou z Bělé pod Bezdězem k souboji o medaile. Pozdější vítězka celého MČR však byla nad síly našeho malého talentu. Po porážce 2:8 zbylo na Alexu osmé místo, v celém seriálu MČR pak skončila šestá.

 

Po tříměsíčním zranění kolena jela zkusit štěstí další z našich minižaček Julie SMRČKOVÁ (2006). Po jediném vítězství ve skupině nenastupovala do vyřazovacích bojů s velkými nadějemi. Přesto dokázala překvapit nejen sebe, ale i Millerovou z Teplic, a porazit ji 12:8. Na další soupeřku sice již nestačila (Svobodová-K.Vary 4:12), ale i tak je její výsledná 15.pozice potěšující.

 

V minižácích si právo účasti vybojovali tři naši zástupci, nakonec však oddílovou čest zachraňoval jediný Matěj ŠÍP (2005). V nelehké konkurenci (skupina 4:3) vstupoval do eliminace z 12.místa, aby v jejím prvním kole vyřadil Bóra z Liberce (12:7). Proti dalšímu jeho postupu se postavil pozdější medailista Mutínský z K.Varů, který Matěje porazil 12:6. Matějovi v konečném hodnocení patřila 13.příčka.

 

Kompletní výsledky MČR minižáků "zde"

Kompletní výsledky MČR minižaček "zde"

Aktuální žebříčky na "http://www.czechfencing.cz/portal/rankings/list"

Fotky ve Fotogalerii 2015/16 - Teplice MČR minižáků

Další fotky na

"https://serm-plzen.rajce.idnes.cz/Teplice_-_MCR_minizaku_a_minizacek%2C_11.06.2016/"